Allmänna frågor

Vi som grundade Malva Design är hängivna entreprenörer som hela tiden strävar efter utveckling och nöjdare kunder. Med ett öga för möbeldesign som inger en härlig, inbjudande känsla tyckte vi att det fanns mer att komma med på den svenska möbelmarknaden.

Idén till företaget föddes även i vår egen erfarenhet med den svenska möbelmarknaden, och framför allt de problem vi själva upplevde när vi behövde reklamera en möbler som vi beställt på nätet.

Du kan kontakta oss via vårt kontaktformulär så svarar en av våra möbelexperter dig inom 24 timmar. Vi svarar gärna på frågor, funderingar och erbjuder rådgivning inför ditt val av soffa och säng.

Samtidigt tar vi gärna emot klagomål och feedback om det är något du tycker vi kan förbättra eller bör ändra. Utan våra kunder hade vi aldrig funnits till och vi är tacksamma över att få höra vad just du tycker om våra tjänster och produkter.

Malva Design AB är ett företag baserat i Linköping. Däremot har vi inga fysiska butiker i dagsläget utan sköter all försäljning direkt via vår webbutik.

I skrivande stund arbetar vi med att öppna ett exklusiva showroom där våra kunder kommer kunna titta på och testa alla våra möbler.

Denna sidan kommer uppdateras med adresser och bokningsmöjligheter så fort vi slår upp dörrarna för vårt showroom.

Det är många saker som skiljer våra möbler från våra konkurrenter. De viktigaste skillnaderna är att alla produkter vi säljer är designmöbler (varav vissa vi designat själva) och att alla möbler är handgjorda.

Vårt brinnande intresse för inredning och en kontinuerlig granskning av möbelbranschen och nordiska inredningstrender ser vi till att vårt sortiment alltid är uppdaterat, tidsenligt och attraktivt.

Till skillnad från många andra i branschen tar vi inte extra betalt för våra designmöbler utan har valt att prissätta dem i linje med landets stora möbelvaruhus.

Ja, alla våra produkter är designmöbler som tagits fram av skickliga möbeldesingers med lång erfarenhet.

Vi ser till att vara delaktiga i hela processen från idé till slutförd produkt och har därmed stort inflytande i hur möblerna ser ut när de är redo för marknaden. Dessutom har vi själva fått möjligheten att designa flera av våra produkter själva.

Precis som det låter innebär det att alla våra möbler görs för hand. En del av komponenterna i våra sängar och soffor är tillverkade av maskiner, men all montering och all de slutliga detaljerna slutförs för hand.

På så sätt kan vi garantera att kvaliteten är så hög det bara går och att alla möbler får en unik känsla. Det innebär också att måtten på våra möbler (framför all sofforna) kan variera med ett par centimeter.

Produkter

Malva Design är ett möbelföretag som specialiserar sig på sängar och soffor av högsta kvalitet och med spännande, tidsenlig design.

I vårt sortiment hittar du bland annat kontinental- och förvaringssängar samt allt från 2-sitssoffor till gigantiska hörnsoffor med liggdelar.

Sitt val av säng är ett mycket personligt val och det finns flera faktorer att överväga. Vill du ha en praktisk säng med förvaringsmöjligheter? En behaglig säng med marknadens bästa madrasser? Eller kanske en höj- och sänkbar säng?

Valet är helt upp till dig men om du behöver hjälp får du gärna kontakta oss för rådgivning. Du kan också titta närmare på vår guide om “Hur man väljer rätt säng”.

Det finns ett par saker att överväga när man ska välja en ny soffa. För det första måste du utvärdera hur mycket utrymme du har, så att du köper en soffa som passar perfekt i din bostad. Du bör också fundera på om du behöver en bäddsoffa som kan göras om till säng, en hörnsoffa med schäslong eller en klassisk 3-sitssoffa.

Som alltid bjuder vi in dig till att kontakta våra experter om du har frågor, funderingar eller har svårt att välja rätt soffa.

Eftersom vi alltid strävar efter att kunna erbjuda våra kunder de bästa möblerna till ett bra pris så har vi valt att samarbeta med fabriker runt om i Europa. På så sätt kan vi alltid säkerställa att alla våra möbler håller den höga standard vi förväntar oss.

Alla våra produkter går genom ett tiotal olika kontroller innan de levereras till kund för att alltid säkerställa högsta kvaliteten.

De flesta av våra möbler är anpassningsbara. Du kan exempelvis välja vilka ben du vill ha på din säng eller soffa. Dessutom har vi ett stort sortiment med olika sofftyger som du kan välja och vraka från.

På så sätt kan du göra våra redan unika möbler ännu mer unika och personliga, samt se till att din nya soffa passar med dina andra möbler och inredning.

Det går inte att svara på såhär på rak arm. Valet av tyg är så klart helt personligt och handlar om vilken smak du har när det kommer till inredning. Du bör så klart välja ett tyg med en färg som matchar resten av din inredning, men också i ett material som är bekvämt.

Kika närmare på våra olika tyger och dina valmöjligheter på sidan “Sofftyg” eller på de specifika produktsidorna.

Priser & betalningar

För att göra processen så enkel som möjligt för våra kunder har vi valt att erbjuda flera av de mest populära betalningsmetoderna i Sverige. Därför kan du idag själv välja om du vill betala för dina nya möbler med:

- Visa

- Mastercard

- Maestro

- Klarna

Vi tillämpar fri frakt på alla våra sängar och soffor! Vi tar helIer inte ut några administrativa avgifter och lägger inte på expeditionskostnader!

Du betalar enbart priset för möbeln du köper – resten tar vi hand om!

Vi har ständigt både sängar och soffor som vi REA:ar ut för makalösa kampanjpriser. Många gånger kan du spara upp till 40% på en soffa om du beställer den från vår kampanjsida.

Vårt utbud med REA-varor uppdateras kontinuerligt, så om du inte hittar vad du söker där nu kan du alltid återvända om ett par veckor och se om vi sänkt priset på den soffa eller säng du har ögonen på.

Eftersom vi erbjuder Klarna som betalningsmetod så kan du beställa möbler från oss på faktura. Faktureringen sköts då via Klarna vilket innebär att du måste uppfylla deras krav för att kunna beställa.


Du kan läsa mer om hur detta fungerar och se om du kvalificerar för fakturabetalningar på Klarnas hemsida.

Villkor

Beroende på vilken produkt du väljer att handla från vårat sortiment så varierar leveranstiden.

Under varje produkt hittar du leveranstiden för just den produkten.

Då vi har valt att jobba med kvalitativa möbler så kan leveranstiderna vara längre på vissa och det kan bero på allt från tyg till stoppning i just den möbeln. 

Skulle du ångra en produkt som du köpt av oss är det bara att maila oss på ånger@malvadesign.se så hjälper vi dig!

Glöm inte att en produkt som är präglad dvs. där du kan byta tyg eller ben är en beställningsbar produkt och har ingen ångerrätt. 

Har din möbel gått sönder?

Kontakta oss på reklamation@malvadesign.se så hjälper vi dig vidare.

Är du inte nöjd med din möbel?

Självklart kan du ångra dig inom 14 dagar efter leveransdag och lämna tillbaka din möbel och eventuellt byta mot en ny.

Glöm inte att en produkt som är präglad dvs. där du kan byta tyg eller ben är en beställningsbar produkt och har ingen ångerrätt eller bytesrätt. 

Idag levererar vi enbart i Sverige men om ni förmodan skulle önska annat leveransalternativ är ni mer än välkomna att kontakta oss så ser vi till att sy ihop en lösning som passar er!