En tygkollektion under ständig utveckling

Att välja tyg till dina möbler är ett viktigt beslut. Våra möbler som är av mycket god kvalité består av hållbara tyger. Våra tillverkare och vi har god dialog med varandra och vi har höga krav på vårt utvecklingsarbete. Vi väljer endast tyger ifrån europeiska länder ur miljöperspektivet. 

Vårt stora urval av tyger består av mer än 25 olika tyger som finns i flera nyanser, närmare sagt över 170 stycken olika. Vi har även tillgång till fler tyger som inte ingår i vår ordinarie kollektion. Önskar du som kund ett tyg som inte finns för närvarande i vårt urval – ta gärna kontakt med oss. Vi tar mer än gärna in synpunkter och tankar för att fortsätta utveckla vårt samarbete med våra tillverkare och strävan efter nöjdare kunder. 

Du som kund är en central del i vårt arbete. Vårt motto är att du som kund ska få inblick i hur du ska tänka när du väljer din möbel. Nedan följer fördjupade beskrivningar av vårt urval.

 

Martindale – ett mått för hur slittåligt ett tyg är.   

Varje tyg går igenom ett test under tryck för att avgöra måttet. 15 000 Martindale är standardrekommendationer för soffor och fåtöljer i hemmiljö, vi på Malva Design har minimum på 20 000 Martindale.  Offentlig miljö kräver oftast slittåligare tyger och därmed är måttet högre, med 50 000 Martindale.

 

Ljusäkthet – skala för att mäta ljusets påverkan på tyget

Skalan för att mäta ljusäkthet går ifrån nivå1 upp till nivå 8. Nivå 8 är det högsta och bästa betyget. Vår rekommendation att tyget bör ha minst nivå 4 eller högre på skalan för att uppnå bäst resultat oavsett solljus.

Pilling – ett mått för hur lätt tyget kan noppa

Skalan går från 1–5. Nivå 1 betyder att det lätt kan uppstå noppor på tyget, och nivå 5 betyder att inga noppor ska uppstå. 

IBIZA

Tygets består av 93% polyester och 7% nylon . Ett elastiskt tyg som är tillgänglig i ett brett färgintervall – både mättade mörka och ljusare nyanser i trendiga jordfärger. Väven utstrålar karaktären dom ges, ett mycket motståndskraftigt tyg.
Vikt 230g/m2, martindale > 100 000, ljusfasthet 4/5, pilling 4-5/5
Ibiza erbjuds i alla kontinentalsängar (ej förvaringssängar).

piano

Är ett extremt behagligt stickat sammetstyg tillverkad av 100% Polyester, som kombinerar elegans med funktionalitet. Piano ingår i Magic Home serien och är Eco-vänlig, Brandtålig, fläckavvisande och djurvänligt.
Vikt 310g/m2, martindale > 40 000, ljusfasthet 4/5, pilling 4/5
Piano erbjuds i alla kontinentalsängar (ej förvaringssängar) samt Las palmas, Vegas, Portland, Boston, Atlanta, Chicago, Phoenix, Santander, Philadelphia och Miami.

Adore

Tygets består av 100% polyester. Ett underbart kvalitetstyg med en mild och behaglig lyster. Adore får ditt hem att skina. Ett kvalitetstyg i sammet i världsklass tillverkad med omsorg.
Vikt 450g/m2, martindale > 100 000, ljusfasthet 4/5, pilling 5/5
Adore erbjuds i alla kontinentalsängar samt Bellatrix & Kosmina (ej förvaringssängar) & Houston, New York, Baltimore, Washington, San Diego och Detroit.

Bergamo

Tygets består av 100% polyester. Ett underbart kvalitetstyg med en mild och behaglig lyster.
Vikt 290g/m2, martindale > 95 000, ljusfasthet 4/5, pilling 4/5
Bergamo erbjuds i alla kontinentalsängar samt Bellatrix & Kosmina (ej förvaringssängar)

Coverlet

Är ett av våra mest avancerade och lyxigaste tyg. Tyget består av 100% polyester och är ett exklusivt tyg som är lika härlig vid beröring som betraktning. Ett kvalitetstyg till den som Vikt 340g/m2, martindale > 20 000, ljusfasthet 5, pilling 4-5/5
Coverlet erbjuds i Las palmas, Vegas, Portland, Boston, Atlanta, Chicago, Phoenix, Santander, Philadelphia och Miami.

Dazza

Tygets består av 23% bomull, 13% linne, 12% viskos, 52% polyester. Ett underbart kvalitetstyg som är tillhörande i Magic Home som är miljövänlig, fläckavvisande, djurvänlig och brandtålig. Ett kvalitetstyg som passar alla hem.
Vikt 350g/m2, martindale > 35 000, ljusfasthet 5, pilling 4/5
Dazza erbjuds enbart i ställbara sänga.

Fantacy Velvet

Tygets består av 100% polyester. Ett unikt sammettyg med en mild och skimrande nyans.
Vikt 370g/m2, martindale > 90 000, ljusfasthet 4/5, pilling 5/5
Fantacy Velvet erbjuds i alla förvaringssängar (ej Kosmina och Bellatix).

Grace

Tygets består av 70% återvunnen polyester och 30% polyester. Ett unikt kvalitetstyg med unik teknik som kombinerar garn tillverkat av återvunnet material med den praktiska EASY CLEAN-funktionaliteten, vilket underlättar rengöring av fläckar. Varje löpmeter är tillverkad av hela 37 återvunna PET-flaskor och hela produktionsprocessen är mindre skadlig för miljön.
Vikt 600g/m2, martindale > 75 000, ljusfasthet 4/5, pilling 4/5
Grace erbjuds i Santander, Boston Philadelphia och Atlanta.

Honduras

Tyget består av 50% Polyester 50% Polypropylen och är ett ett av marknadens nyare tyger. Ett underbart kvalitetstyg som passar alla hem. Honduras kommer i flera natur & himmelsrika färger.
Martindale > 26 000, ljusfasthet 5, pilling 4/5
Honduras erbjuds i Houston, New York, Baltimore, Washington, San Diego och Detroit.

inari

Tygets består av 100% Polypropylen . Ett nordiskt kvalitetstyg tillverkad med omsorg.
Vikt 260g/m2, martindale > 49 000, ljusfasthet 5, pilling 4/5
Inari erbjuds i alla kontinentalsängar samt Bellatrix & Kosmina (ej förvaringssängar).

king

Tyget består av 100% Polyester och är ett av marknadens nyare tyger. King utstrålar sitt namn genom att vara ett tyg som håller i alla väder och skönhet i ledande klass.
Martindale > 50 000, ljusfasthet 5 , pilling 4/5
King erbjuds i Houston, New York, Baltimore, Washington, San Diego och Detroit.

Linea

Tygets består av 100% Polyester. Ett underbart kvalitetstyg som är tillhörande i Magic Home som är miljövänlig, fläckavvisande, djurvänlig och brandtålig. Ett kvalitetstyg som passar alla hem.
Vikt 303g/m2, martindale > 50 000, ljusfasthet 4/5, pilling 4/5
Linea erbjuds i alla kontinentalsängar samt Bellatrix & Kosmina (ej förvaringssängar).

Lisaboa

Tyget består av 92% Polyester , 8% Polyamid och är ett av marknadens hetaste tyger. Lisaboa utstrålar en klass för sig, en klass att prata om.
Martindale > 45 000, ljusfasthet 4, pilling 4/5
Lisaboa erbjuds i Houston, New York, Baltimore, Washington, San Diego och Detroit.

Magic Velvet

Är ett sammettyg som består av 100% Polyester och finns i en mängd olika färger. Färgerna gör att man kan matcha många olika stilar av inredningsdesign. Tyget är väldigt mjuk vid beröring och flytande. Förutom sängar och gavlar kan den också användas på kuddar och fritidsmöbler.
Vikt 300g/m2, martindale > 60 000, ljusfasthet 4/5, pilling 5/5
Magic Velvet erbjuds i alla förvaringssängar (ej Kosmina och Bellatix).

Matt Velvet

Är ett sammettyg som består av 100% Polyester belagt med en speciell skyddsfilm som skapar ett hydrofobt skikt som skyddar mot snabb absorption av vätskor. Istället för att omedelbart absorberas, utstöter den vätskan på materialets yta istället. Detta ger oss tid att använda en mjuk trasa eller pappershandduk för att försiktigt torka bort den spillda vätskan och fortsätta njuta i dem natur rika färgerna.
Vikt 430g/m2, martindale > 100 000, ljusfasthet 5, pilling 5/5
Matt Velvet erbjuds i alla kontinentalsängar samt Bellatrix & Kosmina (ej förvaringssängar).

Melva

Är ett miljövänligt tyg som består av 100% Polyester är belagt med en speciell skyddsfilm som skapar ett hydrofobt lager som skyddar mot snabb absorption av vätskor. Melva har en mjuk yta och har natur rika färger.
Vikt 360g/m2, martindale > 100 000, ljusfasthet 4, pilling 5/5
Melva erbjuds i alla kontinentalsängar samt Bellatrix & Kosmina (ej förvaringssängar).

Mono

Är ett miljövänligt tyg som består av 100% Polyester är belagt med en speciell skyddsfilm som skapar ett hydrofobt lager som skyddar mot snabb absorption av vätskor och är enkelt att rengöra. Tyget finns i flera himmelrika färger och är brandtåligt.
Vikt 330g/m2, martindale > 50 000, ljusfasthet 4/5, pilling 5/5
Magic Velvet erbjuds i alla förvaringssängar (ej Kosmina och Bellatix).

Monolith

Är vårt mest populära sammettyg som består av 100% Polyester belagt med en speciell skyddsfilm som skapar ett hydrofobt skikt som skyddar mot snabb absorption av vätskor. Istället för att omedelbart absorberas, utstöter den vätskan på materialets yta istället. Tyget finns i unika färger och är brandtåligt.
Vikt 330g/m2, martindale > 35 000, ljusfasthet 4/5, pilling 5/5
Monolith erbjuds i alla kontinentalsängar & förvaringssängar samt Las palmas, Vegas, Portland, Boston, Atlanta, Chicago, Phoenix, Santander, Philadelphia och Miami.

Napoli

Är ett sammettyg som består av 100% Polyester som är Eco-vänlig och brandtålig. Napoli finns i eleganta färger och har ett ökat motstånd mot smuts och repor. Tack vare egenskaperna rekommenderas produkten till personer som har husdjur som inte vill ge upp eleganta lösningar i sin interiör.
Vikt 360g/m2, martindale > 75 000, ljusfasthet 4/5, pilling 4/5
Napoli erbjuds i alla kontinentalsängar samt Bellatrix & Kosmina (ej förvaringssängar).

Nuriel

Är ett PFC fritt tyg som består av 68% Polyester, 22% Mac, 10% Bomull. Nuriel finns i härliga natur nyanser och har ett ökat motstånd mot smuts och stötar.
Vikt 482g/m2, martindale > 60 000, ljusfasthet 5, pilling 5/5
Nuriel erbjuds i alla kontinentalsängar samt Bellatrix & Kosmina (ej förvaringssängar).

Salvador

Är ett av våra mest starka och avancerade sammettyg som består av 100% Polyester är ett multifunktionellt tyg. Tyger är fläckavvisande, brandtålig, miljövänligt och djurvänligt. Salvador finns i flertal starka nyanser för dig som vill ha en distinkt möbel.
Vikt 440g/m2, martindale > 100 000, ljusfasthet 5, pilling 5/5
Salvador erbjuds i Las palmas, Vegas, Portland, Boston, Atlanta, Chicago, Phoenix, Santander, Philadelphia och Miami.

Solo

Är ett miljövänligt tyg som består av 100% Polyester är belagt med en speciell skyddsfilm som skapar ett hydrofobt lager som skyddar mot snabb absorption av vätskor och är enkelt att rengöra. Tyget finns i flera himmelrika färger och är brandtåligt.
Vikt 320g/m2, martindale > 80 000, ljusfasthet 4/5, pilling 5/5
Solo erbjuds i alla förvaringssängar (ej Kosmina och Bellatix).

Tarim

Är ett av våra mest starka och avancerade tyg som består av 100% Polyester är ett multifunktionellt tyg. Tyger är fläckavvisande, miljövänligt och djurvänligt. Tarim finns i flertal starka nyanser för dig som vill ha en lite mer distinkt möbel.
Vikt 380g/m2, martindale > 100 000, ljusfasthet 5, pilling 5/5
Tarim erbjuds i Las palmas, Vegas, Portland, Boston, Atlanta, Chicago, Phoenix, Santander, Philadelphia och Miami.