X

Logga in på mitt konto

Återställ lösenord

Ångtvätta soffan – skonsam rengöring av soffor

Precis som allt annat här i världen blir soffor smutsiga när de används. Därför är det lite märkligt att de allra flesta av oss så sällan tvättar våra soffor. Kläder, lakan och andra möbler är något vi alla tvättar regelbundet, men ofta lämnas soffan i skymundan.

Till skillnad från den allmänna uppfattningen är det faktiskt riktigt enkelt att rengöra en soffa. Framför allt om man använder rätt verktyg.

Ångtvätten är idag en av de mest effektiva sätten att rengöra en soffa på, dessutom helt utan skadliga kemikalier. Ångan är verksam på flera nivåer och kan ta bort fläckar och dofter, döda bakterier och återställa soffas forna lyster.

 

Tvätta soffa med ångtvätt och undvik kemikalier

Förutom att en ångtvätt till soffa är ett mycket effektivt sätt att bli av med fläckar och fräscha upp en soffa är det dessutom väldigt skonsamt för både dig och soffan. Många textilier är känsliga för kemikalier och andra rengöringsmetoder och därför är ångtvätten perfekt.

När du ångtvättar en soffa använder du endast varm vattenånga vilket inte är skadligt för de tyger och material som man bygger soffor i. Dessutom slipper du restkemikalier och eventuella allergiska reaktioner. På grund av detta är ångtvätt av soffor att rekommendera för de flesta, framför allt familjer med små barn och djur som spenderar tid i soffan.

 

Läs tillverkarens instruktioner innan du rengör soffan

Även om ångtvätt är ett bra och skonsamt sätt att tvätta en soffa bör du alltid läsa tillverkarens instruktioner innan du sätter igång. Precis som med kläder har de flesta soffor tvättinstruktioner fästa i tyget.

Där kan du läsa mer om de rengöringsmetoder som rekommenderas för möbeln samt om det är specifika kemikalier man inte kan använda med soffan, alternativt om den inte tål att ångtvättas.

Givetvis tillhandahåller vi tydliga rengöringsinstruktioner för alla de soffor som vi säljer. Och skulle du vara osäker på hur du bäst tvättar din soffa kan du alltid kontakta oss så får du hjälp av en av våra experter.

 

Hyra ångtvätt till soffan

En soffa behöver du sällan rengöra mer än 1-2 gånger om året och därför är det överflödigt att investera i en egen ångtvätt, framför allt om du inte planerar att rengöra andra möbler och tyger med den.


Därför föreslår vi att du istället hyr en ångtvätt till soffan. Det finns idag ett stort antal städföretag och aktörer som hyr ut rengöringsverktyg.

 

En kvalitativa soffa håller längre

Som sagt måste alla soffor tvättas då och då. Det spelar ingen roll vilken soffa du har eller hur mycket du betalat för den. Däremot är billiga soffor ofta svårare att rengöra och de tenderar att slitas ut snabbare än lite dyrare varianter.


På Home Love tycker vi inte att man ska behöva välja mellan kvalitet eller pris. Därför erbjuder vi ett stort antal kvalitativa soffor för låga priser, ofta med generösa rabatter. Vi har dessutom sett till att erbjuda så många olika soffor som möjligt, från 3- och 4-sitssoffor till majestätiska hörnsoffor.

This website uses cookies to ensure you get the best experience. Learn more

×

Someone recently bought a