X

Logga in på mitt konto

Återställ lösenord

Vi hjälper dig välja den bästa sängen

Vi spenderar i genomsnitt en tredjedel av vårt liv sovandes. Därför är sängen den kanske viktigaste möbeln vi har i våra hem och det är viktigt att du hittar den bästa sängen för just dig. Att köpa en säng ska helt enkelt ses mer som en investering än ett vanligt möbelköp.

Som tur är vi experter på allt som berör sängar och hjälper dig gärna välja säng efter dina specifika behov och förutsättningar. I följande guide kan du läsa mer om hur man går tillväga när man ska välja säng och vi erbjuder även våra tips på bästa sängen just nu.

 

Köpa säng tips

Som sagt ska du inte förhasta ditt sängköp utan bör ta tid på att granska marknaden och utvärdera dina behov. På så sätt kommer det bli lättare att välja säng och sannolikheten att du hittar den bästa sängen för dig ökar markant.

Vi brukar säga att det finns fyra faktorer som är extra viktiga när man väljer en säng.

 

Sovställning

Din sovställning och fysik är den främsta faktorn att överväga när man väljer säng. Genom att välja rätt säng anpassad efter hur du helst sover kan du optimera din sömn.

Om du saknar kunskapen om din sovställning och vilken säng som är bäst för dig är du varmt välkommen att kontakta oss. Vi är experter på sängar och sovställningar och hjälper dig mer än gärna välja rätt säng efter dina unika förutsättningar.

Personer som snarkar mycket kan till exempel behöva en ställbar säng medan de som kräver total komfort bör satsa på en kontinentalsäng, men mer om olika sängar alldeles strax.

 

Madrass

Valet av madrass påverkas förvisso till stor del av din sovställning men det är också här du som konsument har störst möjlighet att påverka hur bekväm din säng är.

Hos Home Love har du alltid möjligheten att anpassa madrassens fasthet efter dina önskemål. Och här finns egentligen inget rätt eller fel eftersom alla madrasser vi säljer håller högsta möjliga kvalitet. Istället är det upp till dig att avgöra om du föredrar en mjuk eller hård madrass.

Det kan vara fördelaktigt att besöka vårt showroom eller en återförsäljare av sängar för att testa olika madrasser innan du köper en ny säng. Man brukar också säga att ju tyngre man är, desto hårdare ska ens madrass vara.

 

Design

I likhet med att sängen är den viktigaste möbeln i ditt hem är sovrummet det viktigaste rummet. Du bör inreda ditt sovrum så att det känns så lugnt och bekvämt som möjligt. Därför är det viktigt att du köper en säng med en design som passar bra med resten av din inredning samtidigt som den återspeglar din personlighet.

Vi har ett av de mest spännande sortimenten designsängar på marknaden idag och ger dig möjligheten att själv anpassa sängens utseende. Du kan exempelvis välja vilka ben du ska ha på sängen, vilken färg du föredrar samt vilka textilier du vill att sängen ska vara tillverkad i.

Alla dessa val gör du enkelt via våra hemsida i samband med att du beställer din nya säng.

 

Funktionalitet

Slutligen bör du också överväga vilken funktion du vill att sängen ska fylla, förutom att du ska sova i den. Det finns exempelvis förvaringssängar som är bra för de som har begränsat med boyta.

Du behöver även välja den bästa sängen i rätt storlek så att den passar i din bostad och ger dig (och din partner) det utrymme ni behöver för att sova rofyllt. På Home Love fokuserar vi framför allt på dubbelsängar i storlekarna 140, 160 och 180. Däremot kan vi tillhandahålla både större och mindre sängar om du kontaktar oss.

 

Vilken säng ska man välja?

För att ge ännu fler tips på hur du väljer bästa sängen tänkte vi erbjuda en snabb genomgång av de tre vanligaste och mest populära sängtyperna på marknaden idag.

 

Kontinentalsäng – bästa sängen för bekvämlighet

Alla experter är överens om att kontinentalsängen är den bästa sängen för de allra flesta. Detta för att kontintentalsängars unika uppbyggnad tillåter stora anpassningsmöjligheter.

En kontinentalsäng är nämligen uppbyggd i tre delar: sängstomme, resårmadrass och bäddmadrass. Och genom att kombinera dessa tre komponenter kan du skapa den bästa sängen med perfekt fasthet för dina sovrutiner.

 

Ställbar säng – bästa sängen för ryggen

Den höj- och sänkbara sängen gjordes populär i Sverige tack vare Hästens sängar och är idag omåttligt populär. Det som utmärker denna säng är att fot- och huvuddel kan höjas och sänkas med en pålitlig fjärrkontroll vilket innebär att du kan anpassa sängen efter din sovställning.

På grund av detta anses ställbara sängar vara bäst för de med ryggproblem samt personer som snarkar mycket och behöver en mer “sittande” sovställning.

 

Förvaringssäng – bästa sängen för förvaring

Förvaringssängen är på många sätt självförklarande. Det är nämligen en säng som erbjuder förvaringsmöjligheter.

Dessa sängar lämpar sig bäst för de som har begränsat med boyta och behöver dra nytta av alla utrymmen. Många väljer till exempel att förvara lakan, kuddar och extratäcken i förvaringen under sängen.

 

Välj en handgjord säng från Home Love

En av de saker som gör oss på Home Love unika i jämförelse med andra möbelföretag är att alla våra sängar är handgjorda och anpassningsbara. Vi tillverkar alltså din säng på beställning vilket betyder att du får en säng som är helt ensam i sitt slag.

Som du också kan se är våra sängar – trots att de är handgjorda och kvalitativa – inte dyrare än våra konkurrenter. Snarare tvärtom framför allt då vi alltid har kampanjpriser på utvalda sängar.

Försöker du också välja en säng och är osäker på vilken som är bästa sängen för dig ber vi dig kontakta oss så guidar vi dig till en säng som du kommer sova gott på i många år framöver.

This website uses cookies to ensure you get the best experience. Learn more

×

Someone recently bought a